Door John Koster op 14 juni 2013

Zienswijzen voor de spoorlijn: Twentekanaallijn

De Partij van de Arbeid, Hof van Twente, stelt zich al jarenlang teweer tegen het gebruik van de Twentekanaallijn voor – intensief-  goederenvervoer, waaronder het vervoer van gevaarlijke stoffen. De lijn doorsnijdt woongemeenschappen en het buitengebied met natuur- en recreatiegebieden die voor ons welzijn en onze welvaart van grote betekenis zijn.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Doel van dit programma is dat uiterlijk in 2020 in het westen elke 10 minuten een personentrein rijdt (spoorboekloos rijden). Als gevolg hiervan moet goederenvervoer uitwijken en vanuit Rotterdam (en België) naar Oldenzaal-grens in de toekomst via de Betuweroute, Elst, Arnhem, Zutphen/Deventer en Hengelo rijden.

Nog besloten moet worden of het traject Zutphen – Hengelo gebruikt wordt (de zgn. Twentekanaallijn) of Zutphen – Deventer – Hengelo (de Twentelijn). In beide gevallen zijn aanpassingen aan het spoor langs de trajecten noodzakelijk. In de ‘Milieueffectrapportage 1e fase Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Goederenroute Oost-Nederland’ worden verschillende mogelijkheden onderzocht en vergeleken op aspecten als kosten, veiligheid en milieugevolgen.

Alle personen binnen de Hof van Twente kunnen reageren op het rapport door het indienen van ‘zienswijzen’. De PvdA heeft met hulp van specialisten vragen en bemerkingen (zienswijzen) opgesteld die aan het Ministerie kunnen worden voorgelegd. Het staat u vrij deze geheel of gedeeltelijk te gebruiken voor het formuleren van uw eigen reactie. Natuurlijk kunt u uw eigen persoonlijke opmerkingen daar aan toevoegen.

Download hier de  Zienswijze

U kunt als volgt reageren maar wel voor 8 Juli 2013:

a) u klikt op onderstaande link, u krijgt dan het reactieformulier op uw scherm. U vult de gevraagde informatie in, geeft uw mening en verzend het reactieformulier. U kunt, desgewenst, gebruik maken van onze reactie (invoegen PDF-document) en daar uw eigen bemerkingen aan toevoegen.

Voor het reactieformulier klik op: https://respons.itera.nl/Formulier/uitbreidingspoorcapaciteitZuthpen-Hengelo

Breng uw zorg, mening e.d. in, voeg desgewenst uw (of onze) zienswijze toe, maar vul de vraag ”Naar welke variant gaat uw voorkeur uit” niet in!

b) Stuur een mail met uw naam en adres naar: info@centrumpp.nl. Vergeet niet de zienswijzen als bijlage aan de mail toe te voegen

c) u stuurt ons een mail naar info@pvdahofvantwente.nl met uw naam, adres en eventueel telefoonnummer, waarin u aangeeft wat uw mening, zorg etc is. Wij verzorgen uw reactie en informeren u daarover. Hier is ook een word-document van de standaard zienswijze te vekrijgen.

 

John Koster

John Koster

Steinwegstraat 13 7491KD Delden

Meer over John Koster