Bestuurslid

Arend Kranenberg

Strategie en Beleid
Arend Kranenberg

Over Arend Kranenberg

06-22939780[email protected]

Ik ben Arend Kranenberg geboren in 1954 in Markelo onder de rook van Goor. Ik ben dus geboren en getogen in de Hof van Twente. Na een kort uitstapje naar Hengelo wonen wij nu alweer sinds 1985 met veel plezier in het mooie Diepenheim. Ik ben getrouwd met Marijke Nijhuis en wij hebben twee
dochters.

Na het voortgezet onderwijs ben ik in 1970 gaan werken in de voormalige gemeente Diepenheim en heb daar diverse functies vervuld. Als gemeentesecretaris van die gemeente ben ik nauw betrokken geweest bij de samenvoeging van de ambtelijke organisaties van voormalige Hof gemeenten. In de Hof van Twente ben ik tot mijn pensionering in 2015 in diverse managementfuncties werkzaam geweest. Ik ben redelijk allround maar mijn specialisme ligt bij de gemeentelijke financiën.

Ik heb mij altijd aangetrokken gevoeld tot de beginselen van de Partij van de Arbeid. Mensen moeten fijn kunnen leven en daarvoor zijn gelijke kansen en voldoende inkomen nodig. Dat in Nederland kinderen opgroeien in armoede is schande. Ook voor eenieder een goede betaalbare woning met voor iedereen toegankelijke zorg in een aantrekkelijke leefomgeving is voorwaarde. Dat vinden we ook nu weer in ons programma voor de aanstaande raadsverkiezingen terug.

Ik ben in 1984 lid geworden. Eerst passief omdat ik het gezien mijn werk niet goed vond mij naar buiten toe te veel te profileren als PvdA lid en me zeker niet wilde bemoeien met de lokale politiek anders dan voor mijn werk nodig was. Dat is nu, nu ik een aantal jaren afstand heb genomen, anders.
Daarom heb ik mij toen ik daarvoor gevraagd werd beschikbaar gesteld voor het bestuurslidmaatschap. Tijdens mijn “proefperiode” heb ik me in het bijzonder bezig gehouden met de intensivering van de samenwerking tussen de progressieve partijen in de Hof.

Naast deze nieuwe functie ben ik nog als vrijwilliger actief. Zo ben ik penningmeester van Stichting de Zwaan, de beheersstichting van een aantal gebouwen in gebruik bij de Kunstinstellingen in
Diepenheim, ik verzorg de administratie van de dagopvang voor ouderen in de Wozoco te Diepenheim, enkele ochtenden per maand ben ik voor Salut actief als brievenhulp en ieder voorjaar help ik als invuller van het FNV een flink aantal Diepenheimers met hun digitale aangifte inkomstenbelasting.

Waar ben je naar op zoek?