Door Fred Rijkens op 18 november 2017

PvdA: stop uitbreiding geitenhouderijen in Hof van Twente

Hieronder een artikel uit TC/Tubantia

GOOR – De PvdA wil een onmiddellijke stop op de uitbreiding van geitenhouderijen in de gemeente Hof van Twente. De partij vindt dat er teveel twijfels zijn ontstaan over de gezondheidsrisico’s van geitenhouderijen. De PvdA verwijst daarbij naar recente perspublicaties van RTV Oost. Fractievoorzitter Fred Rijkens benadrukt dat de PvdA niet om een verbod vraagt, maar voorlopig geen verdere uitbreiding wil.

In 2009 vroeg de PvdA als enige in de gemeenteraad om maatregelen in verband met de Q koorts. ‘Daar werd toen hartelijk om gelachen, omdat de raad onze angst maar overdreven vond. Twee weken later werd beken dat de Q koorts ook in onze gemeente was uitgebroken. We willen niet nog een keer dat mensen onnodig risico’s lopen en hopen nu op meer begrip van de raad.’

Cijfers

In de media is onlangs gemeld dat er in Hof van Twente 8.740 geiten bedrijfsmatig worden gehouden. Bron voor die informatie zijn gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit 2016.

Vragen

In de beleving van de PvdA is dat getal te laag. De oppositiepartij heeft er daarom op 18 september vragen over gesteld aan burgemeester en wethouders. Die vragen zijn tot dusverre echter niet beantwoord. De PvdA wil daarom weten waarom dat niet binnen de gestelde termijn van 30 dagen is gebeurd?

Fred Rijkens

Fred Rijkens

Gruttostraat 57 7471 ER Goor   foto: Jan schoneveld

Meer over Fred Rijkens