Bestuurslid

Youri Eijsink

Communicatie & Campagne
Youri Eijsink

Over Youri Eijsink

[email protected]

Ik vind het belangrijk dat we onze samenleving op een eerlijke manier inrichten en dat iedereen op die manier een gelijke kans krijgt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar dat streven zag ik terug in de Partij van de Arbeid. Dat streven is dan ook de reden waarom ik zo’n vijf jaar geleden lid ben geworden van de partij.

Ik ben opgegroeid in Ambt Delden, maar woon sinds een paar jaar in een studentenhuis in Utrecht. Daar studeer ik Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht. Daarvoor heb ik een paar jaar journalistiek gestudeerd in Zwolle. In Utrecht heb ik twee jaar in het bestuur gezeten van de Jonge Socialisten Utrecht, onze jongerenpartij.

Vrienden in het westen kennen me vooral als een trotse Tukker die soms iets te veel praat over het mooie oosten. Ik voel me verbonden met Twente, de rust en natuur in combinatie met het gemak van een grote stad op steenworpafstand én natuurlijk de warme mensen. Dat laatste zag ik ook terug bij de PvdA Hof van Twente en is een van de redenen waarom ik me nog steeds verbonden voel met deze afdeling. Een groep mensen die betrokken is met de gemeenschap en omkijkt naar elkaar, die je helpen als het nodig is en een afdeling waar het bovenal heel gezellig is.

De PvdA Hof van Twente is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn, waar je mag zijn wie je bent, dat is voor mij enorm belangrijk. De afgelopen jaren heb ik me op verschillende momenten ingezet voor onze afdeling. Zo heb ik in het campagneteam gezeten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en dat doe ik voor de aankomende periode opnieuw. Daarnaast heb ik de afgelopen tijd meegewerkt aan het maken van ons verkiezingsprogramma. De aankomende tijd hoop ik dit soort activiteiten te blijven doen vanuit het bestuur. Buiten de partij en studie zijn er een aantal dingen die ik ontzettend leuk vind of die me interesseren.

Zo ben ik gek op (bijna) alles wat met Italië te maken heeft, vind ik de Europese Unie heel interessant, ben ik regelmatig op de Utrechtse Heuvelrug te vinden met een wielrenfiets en kijk ik iets te fanatiek naar alle wedstrijden van FC Twente.