Door John Koster op 11 mei 2013

Update ontsporing Rusland:

 

Zeker 27 mensen zijn gewond geraakt in het zuiden van Rusland toen een trein met onder meer aardolie en propaangas in brand vloog en veranderde in een vuurzee.

Zo’n 3000 omwonenden bij het station van Belaja Kalitva in de regio Rostov zijn geëvacueerd. Op de plek van de brand zijn meerdere grote ontploffingen geweest.

Zo’n 50 wagons van een goederentrein ontspoorden ’s nachts bij het station, meldden Russische media donderdag. Daarop vatten zo’n 10 wagons vlam.

Bijna 200 hulpverleners bestrijden de brand. Huizen in de omgeving zouden zwaar zijn beschadigd. In een groot gebied zijn de ramen van woningen gesprongen. Zeker 11 mensen, onder wie de machinist, zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Na de giframp in het Vlaamse Wetteren zijn veel meer mensen geëvacueerd dan eerder gemeld.

Na de giframp in het Vlaamse Wetteren zijn veel meer mensen geëvacueerd dan eerder gemeld.

Het gaat om 500 woningen met in totaal waarschijnlijk meer dan 1000 bewoners. Dat is donderdag bekendgemaakt door Jan Briers, gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen.

Eerder was melding gemaakt van ongeveer 500 evacués. De terugkeeroperatie is donderdag in volle gang. In elke woning wordt eerst een meting naar giftige gassen verricht. Zo’n 600 tot 700 mensen zijn nog niet naar huis.

Gelukkig is goederenvervoer per trein veilig en de autoriteiten op alles voorbereid!

John Koster

John Koster

Steinwegstraat 13 7491KD Delden

Meer over John Koster