Door Fred Rijkens op 9 maart 2014

PvdA ruimt zwerfafval

De partij van de Arbeid wil dat de gemeente meer doet aan de bestrijding van zwerfafval. Dit door gebruik te maken van een landelijke regeling waarbij  gemeenten ongeveer 40.000 Euro van de rijksoverheid kunnen ontvangen voor dit doel. Al eerder had de PvdA aangekondigd zelf  op een aantal plaatsen de handen uit de mouwen te steken.

Afgelopen Zaterdag was het zover. In Goor , Markelo, Diepenheim en Delden trok een rode stoet sociaal democraten met de prikstok langs straten om zwerfafval te verwijderen. Gelijktijdig werden mensen huis aan huis opgeroepen om 19 maar te gaan stemmen. Een “Rode brandweerwagen’ begeleidde de actie van de partij van de arbeid.

Op 19 maart, de dag van de verkiezingen gaat de partij van de arbeid huis aan huis mensen oproepen om te gaan stemmen. In de straten die worden aangedaan kunnen mensen gratis gebruik maken van vervoer om naar het stembureau te worden gebracht. De actie is bedoelt om mensen die niet van plan zijn om te gaan stemmen alsnog over te halen om dat wel te gaan doen. De PvdA biedt het vervoer aan iedereen die alsnog besluit te gaan stemmen aan en staat los van de partij waarop iemand wil gaan stemmen geeft de woordvoerder van de PvdA aan. Omdat er maar 5 auto’s beschikbaar zijn kan er maar een beperkte aantal straten worden aangedaan stelt de PvdA. Men is van plan om over vier jaar afspraken met andere partijen te maken om deze vervoersdienst breder op te gaan zetten.

Fred Rijkens

Fred Rijkens

Gruttostraat 57 7471 ER Goor   foto: Jan schoneveld

Meer over Fred Rijkens