Door Fred Rijkens op 17 april 2014

PvdA moedeloos over weer een miljoen tekort

De PvdA zegt moedeloos te zijn van weer een tegenvaller van een miljoen als gevolg van communicatiestoornissen rond de asbest sanering in het Gijmink. De partij vindt bovendien dat de verontwaardiging van de coalitiepartij CDA over deze tegenvaller mosterd na de maaltijd is omdat er niemand meer aanspreekbaar is op de gemaakte fouten.

Volgens fractievoorzitter Rijkens is het de zoveelste blunder in een reeks die feitelijk met de mantel der liefde wordt bedekt.  Het CDA gaat volgens Rijkens nu fors te keer tegen de gang van zaken maar dat hadden ze al bij vorige blunders moeten doen. Doordat deze raad nooit grenzen stelt kan iedereen die fouten maakt ongestoord door gaan. “Toen wij kort voor de verkiezingen helderheid wilde hebben over het geklungel rond het bungalow park  en het bestemmingsplan hebben we in de wandelgangen echt enorm op ons donder gehad van het CDA. Datzelfde CDA is nu ineens woedend over de feiten die ze zelf hebben veroorzaakt door in de vorige coalitie altijd de VVD de hand boven het hoofd te houden.”

Volgens Rijkens worden dit soort zaken veroorzaakt door slap optreden van de gemeenteraad en dan met name door de opstelling van de  vorige coalitie. Hij zegt het onbestaanbaar te vinden dat dit  CDA-VVD-college nu gewoon weer doorgaat met regeren alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Hij verwacht ook dat deze coalitie de komende 4 jaar de gelederen gesloten houdt waardoor fouten niet publiek aan de orde komen. “Mijn fractie vindt dat de VVD-CDA-coalitie onderhandelingen na deze zoveelste fout moet worden afgebroken en dat er naar een andere coalitie moet worden gezocht waarin in ieder geval voor de VVD geen plaats meer is.”

Er zijn volgens Rijkens de afgelopen 8 jaar vele miljoenen verloren gegaan door slecht bestuur. Ook wijst hij op de uitspraak van de Raad van State met betrekking tot het buitengebied. Ik ken veel gemeenten maar zo veel fouten bij elkaar bij een bestemmingsplan heb ik niet eerder meegemaakt stelt hij. Dat alles verdient naar onze mening geen navolging.

“Mijn fractie overweegt ernstig om niet akkoord te gaan met de nieuw te vormen coalitie en we roepen het CDA op om nieuwe onderhandelingen te starten met andere partijen. Een partij als de VVD mag gewoon niet meer in het College als zij verantwoordelijk zijn voor het feit dat er zoveel fouten zijn gemaakt”, stelt de PvdA-woordvoerder. Eigenlijk vinden we het onbehoorlijk dat deze coalitie wordt voortgezet.

Fred Rijkens

Fred Rijkens

Gruttostraat 57 7471 ER Goor   foto: Jan schoneveld

Meer over Fred Rijkens