PvdA fractie op locatie in Diepenheim

2 november 2021

PvdA-fractie in Diepenheim

 

Op donderdag 28 oktober heeft de fractie van de PvdA ruim twee uur gesproken met Diepenheimers over zaken die in Diepenheim spelen en die de inwoners aan het hart gaan.

Onder andere werd uitvoerig stilgestaan bij de woonvisie, waarin Diepenheim zich met maar een beperkt aantal nieuwe woningen (20-30) en geen concrete locatieplannen achtergesteld voelt bij andere kernen. Wim Knoops sprak zijn zorgen uit over het uitblijven van de uitbreiding van WoZoCo: ‘Onbegrijpelijk dat Viverion aankondigt tot 2030 niet te willen bouwen en niet wil meewerken aan fase 2 van het uitbreidingsplan!’. PvdA raadslid Onno Bordes, die de avond voorzat, opperde dat door prestatieafspraken tussen gemeente en woningcoöperaties Viverion mogelijk nog in beweging is te krijgen.

Wim Knoops overhandigde de PvdA-fractie namens het seniorenplatform Hof van Twente een lijst met thema’s, waarmee de gemeente een seniorenvriendelijke gemeente kan worden.

Ook het langlopende burgerinitiatief Plein onder de Platanen kwam aan de orde. De initiatiefnemers spraken hun frustratie uit over de onwil bij de gemeente, ondanks het feit dat er een raadsbrede motie is aangenomen. Er ligt nu een concrete vraag bij alle partijen om dit initiatief op te nemen in hun verkiezingsprogramma. Met name het gebrek aan communicatie werd door de aanwezigen wel herkend. Zo vertelde Wim Schuur dat hij al 4 jaar bezig is met het verkrijgen van glasvezelkabel in het buitengebied en dat hij zich van het ‘kastje naar de muur gestuurd’ voelt. De fractie gaat hier een schriftelijke vraag over stellen.

Aan het eind van de avond kwamen nog onderwerpen als matig groenonderhoud, verkeersveiligheid (reclamezuil hoek Grotestraat-Looiersplantsoen), parkeerbeleid invaliden en de digitalisering aan de orde. De fractie bedankte de aanwezigen voor hun inbreng en Onno Bordes benadrukte nog eens dat ‘informatie rechtstreeks van inwoners nodig is om als raad goed te kunnen functioneren’.

 

Volgende week donderdag 4 november om 19.30 uur zijn de inwoners van Hengevelde uitgenodigd om met de de PvdA-fractie in gesprek te gaan in Herberg De Gebrande Waateren.

 

Heeft u ook een onderwerp die u graag bespreekbaar wilt maken, stuur dan een mail naar [email protected] of bel een van onze raadsleden.