Door Apollonia Sligman op 27 september 2010

Geen groot feest bij tienjarig bestaan Hof van Twente

De PvdA-fractie Hof van Twente wil geen geld uitgeven voor een feestje bij het tienjarig bestaan van de gemeente Hof van Twente. Dat past niet in een tijd van bezuinigingen. De fractie hoopt dat collega-raadsleden zich achter dit standpunt scharen. Ook als het gaat om een nieuw logo voor de gemeente.

Volgens Jan ter Avest van de deze fractie kost dat een feestje snel tien- tot twintigduizend euro, nog exclusief de extra inzet van ambtenaren. Ter Avest wijst erop dat de komende jaren forse bezuinigingen op onder meer het welzijnswerk aan de orde zijn. “De burgers in Hof van Twente gaan dat voelen en dan is het ongepast als we als gemeente geld uitgeven aan een feestje waar niet veel mensen op zitten te wachten”, aldus Ter Avest. Hij vindt bovendien dat de gemeente de laatste tijd erg veel geld uitgeeft voor zaken die zijn partij niet echt noodzakelijk vindt, zeker niet nu. Hij wijst daarbij op de nieuwe vlag voor de gemeente, de nieuwe ambtsketen voor de burgemeester en de plannen die er bestaan om een nieuw gemeentelogo te ontwerpen. Volgens ter Avest liggen de kosten van al dit soort zaken vaak hoger dan aan de raad wordt gepresenteerd. Volgens ter Avest zullen de uiteindelijke kosten van al dit soort zaken ver boven de € 100.000 uit komen. “De ambtsketen is natuurlijk al betaald en over een nieuwe vlag lag er al een raadsuitspraak. Maar meer van dit soort uitgaven, daar voelen we helemaal niets voor.”

Ter Avest benadrukt dat hij nu al aan de bel trekt om te voorkomen dat er al kosten worden gemaakt. “We weten dat het college plannen heeft voor een feestje en een nieuw logo, dus kunnen we maar beter meteen mee komen.”