Door Frans Kruse op 6 februari 2016

Annemieke Wissink kandidaat PvdA partijbestuur

 

Op het PvdA-congres van 13 februari wordt het nieuwe partijbestuur gekozen. Vanuit Overijssel heeft Annemieke Wissink zich gekandideerd. Als gewest steunen we haar kandidatuur. We hopen dan ook dat Annemieke op jullie stem kan rekenen op het congres.

Wij stellen haar graag aan jullie voor in een kort interview.

 

Wie ben je en wat doe je

Ik ben Annemieke. Samen met Patrick en onze drie dochters woon ik op het mooie Overijsselse platteland. Eerder was ik actief in de gemeenteraad van Hof van Twente. Sinds een jaar ben ik gekozen in de Statenfractie van de PvdA Overijssel. Hier zet ik me met name in voor een vitaal platteland, waardevolle natuur en een mooi landschap.

Favoriete quote
“Het leven is veel mooier met een glimlach op je gezicht, hoop in je hart en vertrouwen in jezelf” (M. Verhees).

Lievelingsplek
Mijn favoriete plek is landgoed Weldam, bij ons om de hoek. Tussen de prachtige dikke beukenbomen kom ik tot rust. Ik ga hier ook graag hardlopen.

Waarom heb je je gekandideerd voor het bestuur?
Ik wil de afdelingen weer centraal stellen in onze partij. Als ik gekozen wordt zou ik het liefst – en dat klinkt misschien wat vreemd – zo weinig mogelijk tijd in het partijkantoor in Amsterdam doorbrengen.
Ze hebben er heerlijke koffie en de mensen daar doen goed werk, daar ligt het niet aan. Maar toch vind ik dat er te weinig aandacht is voor onze lokale afdelingen – vooral de kleinere. Terwijl dat juist de mensen zijn die voor ons de straat op gaan en in de gemeenteraden voor onze waarden strijden. In de afdelingen vind je de mensen die het dichts bij onze leden staan, het is de ‘werkvloer’ van onze partij. Ik wil dat het partijbureau de lokale afdelingen meer gaat steunen. We moeten het samen doen!

Frans Kruse

Frans Kruse

Sinds 1993 ben ik woonachtig in Ambt Delden en in 2004 lid geworden van de Partij van de Arbeid vanwege discussies over het eerlijk verdelen van de lasten. Ondanks de drukke werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf vind ik het belangrijk om actief te zijn in de gemeente. Mijn hobby’s en speciale aandachtspunten zijn: natuurbeleid ,

Meer over Frans Kruse